COVID-19 en logopedie

COVID-19 en logopedie

In het afgelopen jaren hebben onze logopedisten cliënten met COVID-19, of herstellende van COVID-19, begeleid. Doordat de logopedisten van het Logopediehuis ook werkzaam zijn in onder andere de revalidatie- en verpleeghuissetting hebben zij veel ervaring en kennis opgedaan om professionele begeleiding te kunnen bieden.  Klachten waar cliënten zich mee melden zijn onder andere: 

  • veelvuldig (blijven) hoesten;
  • moeite met de ademhaling;
  • moeite met kauwen of slikken;
  • stemklachten zoals heesheid of snel vermoeid bij het spreken.

Deze klachten hebben vaak te maken met krachtsverlies, herstel na intubatie, afgevallen zijn of moeilijker kunnen kauwen of slikken. Onze behandelingen zijn maatwerk en gericht op uw specifieke klachten. Soms is het voldoende om aan de slag te gaan met adviezen, of helpen wij u om de juiste voedingsconsistenties te gebruiken. Wij werken zo mogelijk samen met andere behandelaars om te zorgen dat klachten vanuit verschillende disciplines worden behandeld zodat er een spoedig herstel kan plaatsvinden.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze praktijk. Logopedie valt onder vergoede zorg (wel wordt vanaf 18 jaar eerst het eigen risico aangesproken door uw zorgverzekeraar). Met een verwijsbrief van uw specialist of huisarts kunt u zonder wachttijd bij ons terecht.