Logopedisten

Het Logopediehuis beschikt over een betrokken en enthousiast team met ervaren en kwaliteitsgeregistreerde logopedisten. Er zijn diverse specialismes binnen de praktijk aanwezig waardoor we u nóg beter kunnen helpen. 


Rianca                                                       

Rianca volgde de studies Logopedie en Nederlandse Taal en Cultuur. Zij is sinds 2001 werkzaam als logopedist en Remedial Teacher en heeft in diverse settings gewerkt. Ze is tevens SI-therapeut, Parkinsontherapeut, geregistreerd Afasietherapeut en taal- en rekenspecialist. Door haar jarenlange ervaring in zowel de praktijk als de revalidatie- en verpleeghuissetting is haar kennis up-to-date en kan zij gespecialiseerde zorg bieden aan kinderen en volwassenen. Naast haar werk in het Logopediehuis werkt zij ook als geriatrisch logopedist in een multidisciplinair behandelteam. Samen met haar collega Mireille ontwikkelt ze daarnaast onderwijsmaterialen waarbij actief en bewegend leren een centrale rol spelen. 

Jacqueline                                                    

Jacqueline is sinds 1987 werkzaam als logopedist en heeft een zeer brede ervaring opgedaan in diverse praktijken en organisaties. Zij is onder andere gespecialiseerd in de behandeling van stemproblemen, OMFT, articulatie en de spraak-taalontwikkeling.  In de afgelopen jaren heeft Jacqueline in het buitenland gewoond en daar ook haar werk uitgeoefend, onder andere via telelogopedie waardoor zij wereldwijd haar werkzaamheden kon voortzetten. Sinds eind 2017 woont ze weer in Nederland en werkt ze bij het Logopediehuis vol energie met kinderen, jong volwassenen en volwassenen. "Uit ervaring weet ik hoe belangrijk een goede communicatie is voor zowel jong als oud, het is geweldig om daar als logopedist anderen bij te mogen begeleiden!" 

Nicole

Nicole is sinds 1992 werkzaam als logopedist en heeft een zeer brede ervaring opgedaan in diverse settings. Zij werkte onder andere voor de GGD als logopedist en sectormanager en voor het bestuur van de vakvereniging voor logopedisten. Nicole is onder andere gespecialiseerd in OMFT, de spraak-taalontwikkeling van (jonge) kinderen, stemtherapie en eet- en drinkproblemen bij jongere kinderen. Naast haar werk in het Logopediehuis heeft Nicole Zielskompas opgericht, een praktijk voor coaching en begeleiding. Als logopedist vindt ze het belangrijk om kind- en volwassengericht te kijken; een persoonlijke en betrokken houding zijn voor haar essentieel in de begeleiding!

Rosalie                                                  

Rosalie heeft in de afgelopen jaren voor verschillende bedrijven gewerkt en woonde in het buitenland met haar gezin. Sinds 2020 is zij vol enthousiasme gestart bij het Logopediehuis. Zij is, naast logopedist, ook een universitair opgeleide taalkundige en onder andere gespecialiseerd in spraak-taalontwikkeling bij kinderen, OMFT en stemtherapie. "Binnen mijn logopedische behandelingen zorg ik ervoor dat je vol zelfvertrouwen, handige communicatieve tools en met een vleugje vrolijkheid (geluk) het Logopediehuis verlaat."

Elise

Elise heeft als logopedist ervaring opgedaan in diverse settings. Ze is breed gespecialiseerd in het behandelen van zowel kinderen als volwassenen; Elise is onder andere geregistreerd afasietherapeut en heeft ruime ervaring in de behandeling van afasie, dysfagie, dysartrie en stemproblemen, dementie en communicatie, OMFT, kinderen met taal- en spraakproblemen, verstandelijk beperkte kinderen met eet- en drinkproblematiek en communicatieproblemen. Naast haar werkzaamheden in het Logopediehuis, werkt ze ook als geriatrisch logopedist. Voor het Logopediehuis werkt ze ook op andere locaties en aan huis bij medische indicaties. ''Binnen mijn logopedische behandeling luister ik goed naar de wensen van de cliënt en werken we samen op een gezellige en doeltreffende manier toe naar het einddoel.''

Mireille                                                        

Mireille ondersteunt binnen het Logopediehuis de logopedisten. Na vele jaren werkervaring in binnen- en buitenland richtte Mireille zich vervolgens op onderwijskunde, Remedial Teaching, lesgeven, onderzoek en was zij een van de grondleggers van het actief leren. Op basis van recente wetenschappelijke onderzoeken ontwikkelt en verbetert Mireille leerhulpmiddelen. Zo draagt ze bij aan het verbeteren van het leerproces van kinderen. Samen met haar collega Rianca ontwikkelt ze hulpmiddelen waarbij actief en bewegend leren een centrale rol speelt.   

Nour                                                                  

Rots in de branding en onmisbaar bij het uitvoeren van al onze werkzaamheden. Dat is wel het minste wat we van Nour kunnen zeggen. Met alle administratieve regeldruk en eisen is het voor ons een zegen dat we haar hebben! Achter de schermen helpt ze ons met allerhande zaken zodat wij kunnen doen waar we voor zijn opgeleid; de best mogelijke logopedische zorg bieden!