Logopedisten

Het Logopediehuis beschikt over een betrokken en enthousiast team met ervaren en kwaliteitsgeregistreerde logopedisten. Er zijn diverse specialismes binnen de praktijk aanwezig waardoor we u nóg beter kunnen helpen. 


Rianca                                                       

Rianca volgde de studies logopedie en Nederlandse taal en cultuur. Zij is sinds 2001 werkzaam als logopedist en Remedial Teacher en heeft in diverse settings gewerkt. Ze is tevens taal- en rekenspecialist, SI-therapeut, ParkinsonNet-therapeut, geregistreerd Afasietherapeut en coach hoogbegaafdheid. Door haar jarenlange ervaring in zowel de praktijk als de revalidatie- en verpleeghuissetting is haar kennis up-to-date en kan zij gespecialiseerde zorg bieden aan kinderen en volwassenen. Naast haar werk in het Logopediehuis werkt zij ook als geriatrisch logopedist in een multidisciplinair behandelteam. Samen met haar collega Mireille ontwikkelt ze daarnaast onderwijsmaterialen en scholingen waarbij actief en bewegend leren een centrale rol spelen en adviseert ze scholen en leerkrachten.

Jacqueline                                                    

Jacqueline is sinds 1987 werkzaam als logopedist en heeft een zeer brede ervaring opgedaan in diverse praktijken en organisaties. Zij is onder andere gespecialiseerd in de behandeling van stemproblemen, OMFT, articulatie en de spraak-taalontwikkeling.  In de afgelopen jaren heeft Jacqueline in het buitenland gewoond en daar ook haar werk uitgeoefend, onder andere via telelogopedie waardoor zij wereldwijd haar werkzaamheden kon voortzetten. Sinds eind 2017 woont ze weer in Nederland en werkt ze bij het Logopediehuis vol energie met kinderen, jong volwassenen en volwassenen. "Uit ervaring weet ik hoe belangrijk een goede communicatie is voor zowel jong als oud, het is geweldig om daar als logopedist anderen bij te mogen begeleiden!" 

Rosalie                                                  

Rosalie heeft in de afgelopen jaren voor verschillende bedrijven gewerkt en woonde in het buitenland met haar gezin. Sinds 2020 is zij vol enthousiasme gestart bij het Logopediehuis. Zij is, naast logopedist, ook een universitair opgeleid taalkundige en afasietherapeut en onder andere gespecialiseerd in spraak-taalontwikkeling, OMFT, stemtherapie, dysartrie en dysfagie. Samen met Rianca werkt ze ook als geriatrisch logopedist binnen hetzelfde multidisciplinaire behandelteam in Bunschoten-Spakenburg. "Binnen mijn logopedische behandelingen zorg ik ervoor dat je vol zelfvertrouwen, handige communicatieve tools en met een vleugje vrolijkheid (geluk) het Logopediehuis verlaat."

Lotte

Lotte volgde de studies taal- en letterkunde en logopedie in België. Na een binnen- en buitenlandse carrière in de ngo-sector, is zij sinds 2019 aan de slag als logopedist en remedial teacher in verschillende settings. Lotte is onder andere gespecialiseerd in OMFT, neurologische aandoeningen en spraak- en taalontwikkeling. Zij deed bovendien uitgebreid ervaring op in de logopedische begeleiding bij de ziekte van Parkinson. Vol enthousiasme werkt Lotte met kinderen, jongvolwassenen en volwassenen. Binnen haar logopedische behandeling staan betrokkenheid, doelgerichtheid en een lach op tijd en stond centraal. Naast haar werk in het Logopediehuis, werkt Lotte ook regelmatig als editor. "Kinderen en volwassenen opnieuw zien stralen na een geslaagd logopedisch traject, daar doe ik het voor!"     

Nathalie

Nathalie heeft ervaring opgedaan in diverse settings. Zij is onder andere gespecialiseerd in begeleiding van OMFT, taal-spraakontwikkeling, afasie, dysartrie en dysfagie. Een leuk weetje: Samen met collega's ontwikkelde ze een animatievideo over slikproblemen bij COVID-19 patiënten voor verpleegkundigen werkzaam op de Intensive Care. Deze video was één van de nominaties voor de NVLF innovatieprijs 2020. "Logopedie is dynamisch door het grote aanbod aan behandelingen voor zowel jong als oud. Door te luisteren en te kijken naar wat iemand nodig heeft, pas ik mijn behandeling zo goed mogelijk op de cliënt aan. Het geeft een goed gevoel om iemand vooruit te zien gaan dankzij mijn begeleiding."

Wouline

De expertise van Wouline ligt bij het (jongere) kind. Naast logopedist heeft Wouline ook als onderwijsassistent en pedagogisch medewerker in de kinderopvang gewerkt. Naast haar bezigheden voor het Logopediehuis werkt zij ook bij Kentalis op de vroegbehandeling voor kinderen met een (vermoedelijke) taalontwikkelingsstoornis.  

Haar specialisaties zijn onder andere spraak-taalontwikkeling, (vermoedelijke) TOS, OMFT, en voorschotbenadering. "In mijn behandelingen vind ik het ontzettend leuk om op speelse wijze toch te werken aan duidelijke doelen."

Rianne

Rianne heeft ervaring opgedaan in diverse settings zoals in de eerstelijns praktijk, ZML school, Stichting Afasie Therapie en het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, waarin ze heeft kunnen ervaren hoe mooi en divers het werkveld is. Zij vindt het werken bij het Logopediehuis bij uitstek zo fijn omdat er ruimte is voor vernieuwing en onderzoek. Dat past goed bij haar nieuwsgierigheid en fascinatie hoe nieuwe of andere inzichten in te zetten tijdens behandelingen. Een mens is zoveel meer dan alleen zijn of haar stoornis. Rianne werkt zowel met kinderen als volwassenen.

Mireille                                                        

Mireille ondersteunt binnen het Logopediehuis de logopedisten. Na vele jaren werkervaring in binnen- en buitenland richtte Mireille zich vervolgens op onderwijskunde, Remedial Teaching, lesgeven, onderzoek en was zij een van de grondleggers van het actief leren. Op basis van recente wetenschappelijke onderzoeken ontwikkelt en verbetert Mireille leerhulpmiddelen. Zo draagt ze bij aan het verbeteren van het leerproces van kinderen. Samen met haar collega Rianca ontwikkelt ze hulpmiddelen waarbij actief en bewegend leren een centrale rol speelt.   

Nour                                                                  

Rots in de branding en onmisbaar bij het uitvoeren van al onze werkzaamheden. Dat is wel het minste wat we van Nour kunnen zeggen. Met alle administratieve regeldruk en eisen is het voor ons een zegen dat we haar hebben! Achter de schermen helpt ze ons met allerhande zaken zodat wij kunnen doen waar we voor zijn opgeleid; de best mogelijke logopedische zorg bieden!