Herstel na COVID-19 (coronavirus) en logopedie: wij kunnen helpen

30-04-2020

Het zijn hele rare tijden waarin we zijn beland; de angst voor het virus heeft ons in zijn greep en het hele land is in een intelligente lockdown beland. In de zorg wordt keihard gewerkt om zieken de best mogelijke zorg te geven, en ook wij als logopedisten dragen ons steentje bij.

In de afgelopen weken hebben we meerdere cliënten gezien die herstellende zijn van COVID-19, ofwel het coronavirus. Zij meldden zich aan met klachten op een of meerdere onderstaande gebieden:

  • hoesten;
  • ademhaling;
  • kauwen of slikken;
  • stemklachten zoals heesheid of snel vermoeid bij het spreken.

De klachten hebben vaak te maken met krachtsverlies, herstel na intubatie, afgevallen zijn of moeilijker kunnen kauwen of slikken. Onze behandelingen zijn maatwerk en gericht op uw specifieke klachten. Soms is het voldoende om aan de slag te gaan met adviezen, of helpen wij u om de juiste voedingsconsistenties te gebruiken. Wij werken zo mogelijk samen met andere behandelaars om te zorgen dat klachten vanuit verschillende disciplines worden behandeld zodat er een spoedig herstel kan plaatsvinden.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze praktijk. Logopedie valt onder vergoede zorg. Met een verwijsbrief van uw specialist of huisarts kunt u zonder wachttijd bij ons terecht.